måndag 2 augusti 2010

vi går numer under benämningen "herr och fru friluftsliv"

Bröllop i LasVegas-stuk eller inte, vi kan vara ganska mycket pensionärer också, Kapten och jag. Igår var vi ute i skogen ett par timmar för att testa svamplyckan. Vi hittade några stycken, och kände oss väldigt taggade på att testa idag igen. Trotsade vädergudarna i gummistövlar och regnkappor och hittade ännu mer svamp. Ja, och så tittade vi på vacker natur också, Skrôle Hie. Där har jag aldrig varit innan, så det var helt klart en upplevelse.

Glada i hågen gick vi hem och lagade middag och tände levande ljus. Och sen kom vi på det ultimata - kvällsfiske! På med gummistövlarna igen, och iväg. Tömma båten på vatten och ro ut. Många bottennapp och inte en endaste fisk senare bestämde vi oss för att cykla hemåt. Längs grusvägen som jag cyklat på i hela mitt liv låg en förbannat tät dimma, och jag som är rädd både för dimma och mörker kände mig inte alltför kaxig där på min cykel. Men vi kom hem hela och hållna och väldigt nöjda. Med eller utan fisk.

Kapten säger att han ska drömma om kantareller och gäddor inatt. Jag tycker att han kan drömma om att han får hem allting till oss så vi kan äta det på onsdag när jag slutar jobba. Drömma kan man ju alltid, liksom.


Vi såg inga späckhuggare heller, förresten. Vilken tur!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gummistövlar är ju modernt numera
Vad har du för några ?

Fin blogg föresten !

/Malin

Malin L sa...

Gummistövlar är ju modernt nu !
Vad har du för några ?

Fin blogg föresten

Mvh Malin